”Det är helheten som oroar”

Vi fortsätter diskussionen om hoten mot rättsstatens principer och mot demokratin. Som inledning får vi en presentation av en ny intressant rapport, ”Det är helheten som oroar”, från organisationen Civil Rights Defenders Studiecirkel om vår historia kl. 17.00

Valborg

Vi deltar i det traditionella valborgsmässofirandet på Tollare Folkhögskola, Saltsjö-Boo. Vi återkommer om tid när vi fått information om den.

Föreningsmöte

Vi tittar på förslaget till organisationsförändring och diskuterar våra synpunkter. Vi spånar också program inför hösten.

Bolindermuséet

I Kallhäll centrum finns det fina industrihistoriska museet Bolindermuseet, grundat och uppfört av Kåre Andersson.  Muséet ligger under Biblioteket på Gjutarplan i Kallhälls centrum. Vi träffas vid Pressarvägen 9 B.

Vad står på spel i EU-valet?

Den 9 juni är det val till Europaparlamentet. Inför valet mobiliserar högerextrema och EU-fientliga partier i flera länder, och enigheten kring de grundläggande principerna är allvarligt hotad. Vi diskuterar vad som står på spel med en expert från riksdagen. Studiecirkel om vår historia kl. 17.00

Femkamp på Gröna Lund

Nu är det återigen dags för föreningens traditionella 5-kamp på Gröna Lund. Vi träffas utanför huvudentrén kl 18.