Alliansfrihet kontra försvarspakt

Denna tisdag välkomnar vi Peter Tagesson, verksam inom Försvarsmakten. Vi har vid denna tidpunkt haft val i Sverige och det finns även en ansökan om medlemskap i Nato. Peter ger oss in inblick i sin vardag och vi diskuterar olika aspekter på just alliansfrihet samt försvarspakt.  

Kristina Sperkova om arbetet i Movendi

Kristina Sperkova är ordförande för Movendi (tidigare IOGT International). Nu kommer hon till oss och berättar om sitt och Movendis arbete för en nyktrare värld och om samarbetet mellan IOGT-NTO och de andra medlemsorganisationerna.

Syhelg

med tema ”Haut couture” Ta inte temat på för stort allvar. Kom och sy, sticka, virka, lappa, laga eller planera projekt. Anmälan till maria.skans@gmail.com senast 9/10.  

Ann-Britt guidar på Sveriges Television

En favorit i repris: Ann-Britt Ryd Pettersson, känt nyhetsankare på SVT och medlem i IOGT-NTO, tar emot oss, visar runt i lokalerna och berättar om sitt och kollegornas arbete med viktig samhällsinformation. Vi samlas i receptionen 18.30.  

Dalarna – mer än bara hästar och korv

Vi fortsätter våra landskapsprogram och fokuserar denna gång på Dalarna – ett av våra mest kända landskap. Dalarna är så mycket mer än dalahästar och falukorv. Vi kommer att göra nedslag i historien, men också se på Dalarna i dag. Har vi tur får vi också prova på någon kulinarisk läckerhet från landskapet.

Svenska industrisnillen – Anders Johnson kåserar

En av våra favoritförfattare – Anders Johnson – berättar om sin bok om svenska industrisnillen. Vi kan utlova en spännande och underhållande kväll och säkert får du veta mer om personer du kanske inte hört talas om tidigare.  

Föreningsmöte med programidéer

Vad vill vi göra på tisdagarna i vår? Vilka gäster ska vi bjuda in? Hur ser vi till att få ett omväxlande program? Höstens andra föreningsmöte ägnar vi åt att spåna idéer för vårprogrammet.  

Pumpen OBS. Torsdag!

Nu är det dags igen! Vi träffas, som vanligt, hos familjen Karlsson. Vi förbereder oss med något att äta plus planering inför uppgiften. Sedan har vi en timme på oss att lösa alla kluriga frågor. Vi skall kämpa väl och ha kul! Vi träffas klockan 18:00 och tävlingen är klockan 20:00-21:00.  

Musikkul

Bosse lotsar oss igenom någon ny musikalisk klurighet, Blir det Melodikryss även denna gång?