Vad vet du om IQ?

IQ är ett fristående dotterbolag till Systembolaget. Det startades 2005 med visionen ”Ett samhälle där alkoholdrycker njuts med omsorg om hälsan så att ingen tar skada”. Uppdraget är att arbeta för ett smartare förhållningssätt till alkohol. Sedan september 2022 är Mojtaba Ghodsi IQs verkställande direktör. I kväll besöker han oss och berättar mer om IQ …

Vad vet du om IQ? Läs mer »

Den nyktre hälsovårdsaposteln och riksdagspionjären Kerstin Hesselgren

Det är numera tradition att Anders Johnson kommer till oss och berättar om sin senaste bok. Denna gång handlar den om Kerstin Hesselgren, som kanske är okänd för många, men som bland annat var en av de första kvinnorna i Sveriges riksdag där hon framför allt arbetade med socialpolitik och jämställdhet, men var även engagerad …

Den nyktre hälsovårdsaposteln och riksdagspionjären Kerstin Hesselgren Läs mer »

Syhelg

Dags för varma kläder! Syhelg Klara, anmälan till Maria Skans, maria.skans@gmail.com senast 12/10.  

Vad kan FN-göra?

I en värld där krig, miljökatastrofer och andra kriser avlöser varandra behövs FN:s arbete för fred och utveckling mer än någonsin. Men vad kan FN åstadkomma med begränsade resurser och oenighet i säkerhetsrådet? På FN-dagen kommer Emma Karlsson, politisk sekreterare i riksdagen, till oss och inleder en diskussion om svåra och angelägna frågor.  

Sommar, sommar, sommar

Per Östberg, känd profil i nykterhetsrörelsen, musiker och hängiven fotograf tar oss med på en odyssé med minnen och musik i sitt egets sommarprogram.

Alkohol och blodtryck

Per Leimar presenterar IOGT-NTO:s rapport om Alkohol och blodtryck.

Pumpen

Kunskapstävlingen Pumpen är en gammal tradition i rörelsen och föreningen. Vi brukar vara hyfsat seriösa och komma bra till. Som vanligt träffas vi hemma hos familjen Karlsson kl 18.00 och grundar med något att äta, ofta en soppa. Själva tävlingsmomentet är 20:00-21:00. Då är det bråttom att lösa alla frågor.  

Museibesök

Vi besöker Medelhavsmuseet https://www.medelhavsmuseet.se/ , vi träffas i entrén 18.30. Kom gärna tidigare det finns möjlighet att fika eller äta på Bagdad café i museet. Kostnad, årskort som gäller på alla fyra Världskulturmuseerna 140:-.  

Jämtland

Vi fortsätter vår resa genom de svenska landskapen. Denna gång lär vi oss mer om Jämtland som kan erbjuda mer än fjäll och Storsjöodjur.